Internal quality labels

Internal quality labels

ECOgypsum INSIDE

Ons bedrijf geeft via het ECOgypsum INSIDE-concept blijk van zijn engagement in de strijd tegen de klimaatverandering en wil via dit concept het duurzame aspect van de Knauf-gipspleisters promoten. Om dat doel te bereiken, hebben wij ervoor gekozen om tegelijkertijd op verschillende niveaus te werk te gaan:

Allereerst kiezen wij voor een een grond die in grote hoeveelheden  en lokaal beschikbaar is en bovendien oneindig kan gerecycleerd worden . Onze gips komt immers niet uit groeven, waarvan de natuur soms jarenlang moet herstellen en waar veel energie wordt verbruikt voor de ontginning.

Het logistieke aspect speelt ook een essentiële rol in een globale aanpak. Dankzij een op lokaal niveau geïntegreerd aanvoersysteem ligt het energieverbruik   voor het vervoer en de levering van de grondstoffen en de afgewerkte producten duidelijk lager.

Al deze initiatieven zouden echterniet zoveel impact hebben  zonder de erkende kwaliteit van onze gipspleisters. Al bijna 40 jaar lang worden deze pleisters elke dag opnieuw gewaardeerd door de stukadoorsector. Bovendien worden ze erkend door officiële instanties, die ons, exclusief, een technische goedkeuring hebben toegekend voor de kwaliteit, de aard en de aanbrenging van ons gips in privé- of professionele ruimten.

Betrokken producten:

Het volledige assortiment Knauf-gipspleisters.

Brochure : ECOGypsum Inside - De fundamenten van duurzame gips.

ECOSE® Technology

In 2009 veranderde de lancering van de glaswol met ECOSE Technology door Knauf Insulation de bouwwereld ingrijpend. Dit moment betekende voor het merk ook de bevestiging van zijn leiderspositie op vlak van duurzaamheid.

ECOSE Technology is een bindmiddel zonder fenol en formaldehyde voor mineraalwol. In de samenstelling ervan maken de petrochemische derivaten plaats voor plantaardige grondstoffen.

Deze grondstoffen worden verwerkt tot een uiterst krachtig bindmiddel voor mineraalvezels. Het proces is gepatenteerd op wereldniveau.

Voor de productie van dit bindmiddel is 70 % minder energie nodig dan voor de productie van traditionele bindmiddelen.

De glaswol met ECOSE Technology onderscheidt zich niet alleen door zijn duurzaamheid. De kleur en de verpakking ervan verschillen ook sterk van de traditionele producten. De glaswol heeft immers een kenmerkende natuurlijke bruine kleur. en op de verpakking garandeert het  ECOSE Technology-logo   dat de wol geen fenol, formaldehyde, acrylaten, pigmenten of kunstmatige kleurstoffen bevat.

Betrokken producten:

Het volledige glaswolassortiment van Knauf Insulation.

Download de brochure

Info: http://www.knaufinsulation.be/nl/duurzaamheid

Local quality

Deze kwaliteitskeur werd in 2014 in het leven geroepen door Knauf België om, binnen onze gips- en mortelassortimenten, de producten te identificeren die in het bijzonder beantwoorden aan de verwachtingen van onze markt en onze klanten op het gebied van productiekwaliteit.  Deze keur biedt vakmensen de garantie dat de materialen die met dit logo pronken, perfect aan hun verwachtingen beantwoorden en aan hun eisen voldoen.

Betrokken producten:

Gipsassortiment + mortelassortiment