Referenties

voorzetgevel-met-afwerking-siert-sluizenbedieningsgebouw-in-zemst

Sluizenbedieningsgebouwen vallen doorgaans niet op en dienen louter om de sluizen te openen en te sluiten. Maar dat het ook anders kan, bewijst het sluizenbedieningsgebouw in Zemst. Het is een sterk staaltje architectuur met een hoog designgehalte. De Knauf voorzetgevels met AQUAPANEL® Technology inside passen perfect in dit concept en combineren het esthetische en functionele aspect.

Lees het artikel op Knauf Revue

De Communicatiecampus: een uitdagend en succesvol project

Het full-service communicatiebureau Claerhout uit Gent blinkt uit in creativiteit. De Communicatiecampus van het bedrijf is dan ook gestart vanuit die optiek. De campus werd ontwikkeld om de medewerkers, de diensten en de kennisuitwisselingsplatformen van het agentschap te huisvesten en op die manier het aanbod van de organisatie te versterken. Het resultaat? Een innovatief en performant concept dat de blik op de toekomst gericht houdt.

Lees het artikel

High End interieur met Jorno Designs

Interieurbouwer Bjorn Broekaert is een schepper van dromen. Met passie, creativiteit en vakmanschap tovert hij elk interieur om tot de gedroomde leef-, woon- of werkcocon. Met zijn bedrijf Jorno Designs won hij bij zijn eerste deelname de nationale Schrijnwerk Awards. Binnenkort neemt Broekaert zijn intrek in een nieuw pand in Kluisbergen, en als partner in afwerking stond Knauf hem daarbij graag met raad en daad bij. “Ik ben onder de indruk van de hyperfijne afwerking die je vandaag met de nieuwste producten kan realiseren, zelfs als je de lat héél hoog legt”, aldus Bjorn.

BMW Waver: Een werf met de voet op het gaspedaal

Binnenstappen bij Ginion BMW/Mini Waver is als instappen in één van hun wagens die er te koop staan. Je wordt er omringd door kwaliteit, het werk van de aannemer Di Filippo is tot in de puntjes verzorgd, het gebruik daarbij van de Knauf producten essentieel. Waar het automerk via zijn concessiehouder naar streeft is duidelijk: hun bestaande en potentiële klanten een beleving geven die in lijn ligt met hun wagens. Waals-Brabant is zowel voor BMW als voor Mini een uitstekende markt. Er mag dan ook niets aan het toeval overgelaten worden.

Renovatie Brugse parochiekerk Christus-Koning

21 jaar na de start zijn de renovatiewerken van de Christus-Koningkerk in Brugge afgerond. De Kerkfabriek kon hiervoor rekenen op een subsidie van de Vlaamse overheid, de Provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge.

Langs de Paalsesteenweg in Beringen heeft architectenbureau Drieskens & Dubois de voormalige Multiline showroom omgetoverd tot een parel van modern kantoorcomfort, klassevolle uitstraling en toekomstgerichte gebouwentechniek. Helemaal op maat van de bouwheer, het befaamde advocatenkantoor Gevaco uit Beringen. Een speciale rol was weggelegd voor de combinatie Aquapanel Cement Board met de gevelisolatie en SKAP sierpleister van Knauf.

Gevelpleister is steeds meer in trek, onder meer om de woning kleur te geven en in combinatie met gevelisolatie de energieprestatie op te trekken. Maar dat gevelpleister ook een architecturaal bepalende factor is, zien we in de creatieve ontwerpen van architect Leander Kippers van R2Livin Architects (www.r2livin.be) in Zonhoven. Aannemer Gevelco uit dezelfde gemeente werkte voor deze nieuwe woning in Hasselt met Knauf SKAP om het spel van volumes te accentueren en het architecturale concept te ondersteunen.

De uitbreiding van het befaamde Parkhotel in Kortrijk zet de stad zich nog wat meer op de kaart als bestemming voor toeristen, zakenmensen en bezoekers van beurzen. Specifieke uitdagingen waren er op het vlak van en akoestisch comfort, vochtweerstand en brandweerstand. Een klus Knauf op het lijf geschreven, dus!

Nieuwe BMW Brussels-site 1

“Bij een strakke timing, kies de juiste partners!” Eén blik op het complex volstaat om het merk te herkennen. De nieuwe site van BMW Brussels is een omvangrijk project met een kostenplaatje van 25 miljoen euro. Kortom, een opdracht op het lijf geschreven van FCM Architects, het Belgische architectenbureau dat door de autofabrikant werd aangewezen, en van Knauf. De bedoeling van de autofabrikant met dit project is duidelijk. Zo legt architect Thierry Martin van FCM ons uit: “Brussel is een van de tien steden ter wereld waar het essentieel is dat het verkooppunt het merk zo goed mogelijk vertegenwoordigt”

Cité Administrative van Seraing 2

Knauf isoleert grootste passiefgebouw van Wallonië! In mei 2014 werd het nieuwe ‘Cité Administrative de Seraing’ opgeleverd. In dit nieuwe gebouw worden voor het eerst alle stedelijke administratieve diensten van Seraing gehuisvest, die voorheen overal verspreid zaten in energieverslindende en dure gebouwen. Om de dienstverlening symbolisch de 21e eeuw binnen te loodsen, tekende Architectenbureau greisch uit Luik meteen het grootste passiefgebouw bezuiden de taalgrens.

Pagina's